Onze projecten

Veel mensen zijn nog onbekend met de mogelijkheden van thuistechnologie. En onbekend maakt onbemind. Wij helpen gemeenten bij het creëren van bewustwording onder inwoners over de mogelijkheden om zo lang mogelijk zelfstandig in hun eigen huis te blijven wonen. Met steeds weer nieuwe projecten.

Nieuwe trainingen thuistechnologie in bibliotheken

In opdracht van het ministerie van VWS gaat Thuissignaal vrijwilligers en medewerkers in bibliotheken trainen om voorlichting te geven over slimme oplossingen om langer zelfstandig thuis te blijven wonen.

Lees verder

Ontwikkeling Keuzewijzer gemeente Hoorn

Aan de hand van 50 praktijktests maken we een Keuzegids voor het inzetten van slimme thuistechnologie om langer thuis te blijven wonen. Met een plan op maat voor elk soort huishouden.

Lees verder

Training Thuistechnologie Rotterdam

Stichting IJsselwijs heeft Thuissignaal, in opdracht van de gemeente Rotterdam, gevraagd om een trainingsprogramma te ontwikkelen en uit te voeren voor Wmo-consulenten, medewerkers Vraagwijzer (sociaal loket), woningcorporaties en zorg- en welzijnsinstellingen op het gebied van Thuistechnologie.

Lees verder

iPad Training voor Edam-Volendam

In Edam-Volendam vinden ze het belangrijk dat zoveel mogelijk ouderen kennis maken met de mogelijkheden die de iPad hen kan bieden bij het langer zelfstandig thuiswonen. Thuissignaal heeft vrijwilligers getraind die de ouderen enthousiasmeren en begeleiden op de iPad. Daarnaast is uniek lesmateriaal ontwikkeld die de vrijwilliger en oudere samen kunnen behandelen.

Lees verder

Keuzewijzer Regio Alkmaar

Op basis van interviews met onder meer mantelzorgers, mensen met regieproblemen en alleenstaande kwetsbare ouderen, stellen we profielen vast met de daarbij behorende passende slimme technologische maatregelen om langer thuis te wonen.

Lees verder

Verdiepingsavonden rondom Lekker blijven wonen

Gemeenten pakken steeds meer de verantwoordelijkheid op om inwoners goed te informeren over toekomstbestendig wonen. Zo schakelden zes gemeenten in West-Friesland ons in voor het verzorgen van verdiepingsavonden voor inwoners met als thema 'Lekker blijven wonen'.

Lees verder