Nieuwe trainingen thuistechnologie in bibliotheken

In opdracht van het ministerie van VWS gaat Thuissignaal vrijwilligers en medewerkers in bibliotheken trainen om voorlichting te geven over slimme oplossingen om langer zelfstandig thuis te blijven wonen.

Nieuwe trainingen thuistechnologie in bibliotheken

Profiel-foto
contactpersoon

Nini Viëtor

Nini Viëtor, trainer: "Bibliotheken zijn ideale locaties om informatiepunten in te richten waar mensen terecht kunnen met al hun vragen op dit gebied. Vrijwilligers en medewerkers kunnen na de training adviseren over verschillende slimme oplossingen en waar deze lokaal verkrijgbaar zijn. Ze kunnen indien nodig ook doorverwijzen naar speciale websites of installateurs die slimme oplossingen thuis kunnen aanbrengen."

Zorg van Nu
De trainingen sluiten aan op de campagne Zorg van Nu van het ministerie van VWS. Zorg van Nu helpt mensen bij het ontdekken van slimme oplossingen in de zorg. De promotiemedewerkers van Zorg van Nu kunnen mensen nu op straat doorverwijzen naar de bibliotheek. Nini Viëtor: "In de bibliotheek Stede Broec hebben we al een training gegeven. Daar is inmiddels een informatiepunt ingericht waar mensen terecht kunnen. De komende tijd geven we trainingen in West-Friesland. Het zou mooi zijn als we op deze manier in zoveel mogelijk bibliotheken in heel Nederland laagdrempelige informatiepunten kunnen realiseren rond slimme thuistechnologie."

Ook belangstelling voor een training in uw bibliotheek of weten wat de ervaringen in Stede Broec zijn? Neem contact op met Nini Viëtor via info@thuissignaal.nl.

Over Nini

Nini Viëtor traint binnen haar eigen bedrijf Viëtor Communicatie Training onder meer installateurs om hun klanten beter te adviseren over comfortabel en veilig wonen.